Vaření.czReceptyLabužnické vepřové závitky

Labužnické vepřové závitky

Bůčkové závitky s klasickou labužnickou vůní česneku a kyselého zelí.


3.73x
120 min

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžičkykmín
3 lžícesádlo
15 dkganglická slanina
1 kscibule krájená nadrobno
1 kgvepřový bůček
20 dkgkyselé zelí
1 lžičkačesneková pasta

podle chuti

sůl

podle potřeby

hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy

Bůček bez kostí nakrájíme na silnější plátky, které naklepeme, potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem. Část slaniny nakrájíme nadrobno, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kyselé zelí, podlijeme trochou vody, osladíme a dusíme téměř doměkka. Na zbylé plátky slaniny položíme porce bůčku, naneseme na ně zchladlé kyselé zelí a maso svineme do závitku. Spíchneme jehlicemi, povrch závitků osolíme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na rozehřáté sádlo a ze všech stran opečeme. Následně podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme doměka. Maso v průběhu pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Labužnické vepřové závitky podáváme s opékanými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Labužnické vepřové závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena