Labužnické kuře podle Španěla

Plněné kuře pro labužníky.


3.351x
60 min
1×

Postup přípravy

Ze špeku odstraníme kůži a zbytek nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a půlku cibule odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na měsíčky nebo na plátky, ne na kostičky. Vejce, párky a okurky přepůlíme a rozčtvrtíme.

Kuře očistíme od přebytečného tuku, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř kuře důkladně osolíme a opepříme. Pak dutinu vymažeme hořčicí.

Potom můžeme začít kuře plnit. Dovnitř dáme cibuli, špek, okurku, párek a vejce. Prostě tam skládáme jedno po druhém.

Naplněné kuře dobře uzavřeme, nejlépe zašijeme nití nebo drátkem. Kuře posypeme kmínem, osolíme a vložíme do pekáče. Podlijeme kuře vodou, přidáme máslo, kůži ze špeku a odloženou polovinu cibule, kterou nakrájíme na plátky.

Plněné kuře pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Kuře nezapomeneme podlévat. Stačí horká voda, ale opravdoví labužníci podlévají kuřecím vývarem.

Upečené labužnické kuře naporcujeme a podáváme jedině s rýží. Přeléváme výpekem s cibulí. Vřele doporučuji švestkový kompot.
user-icon

autor herci


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Labužnické kuře podle Španěla

Zpět na recept