Labutě z odpalovaného těsta

Vyzkoušejte s námi místo klasických věnečků nebo větrníků tentokráte labutě. Jsou výborné a nádherně vypadají.


3.485x
75 min

Postup přípravy

Do kastrolu dáme mléko, máslo, vanilkový cukr a dáme vařit. Když se směs začne vařit, vmícháme mouku a při mírné teplotě mícháme, dokud v hrnci nevznikne těsto, které se nelepí na stěny.

Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme do těsta vejce. Můžeme použít elektrický šlehač, ale pouze na nejnižší stupeň otáček.

Těsto stříkáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Ozdobnou hubičkou tvoříme srdíčka na těla labutí a esíčka na krky. Pečeme při teplotě 200 °C po dobu asi 20 až 25 minut. Pozor, během pečení se nesmí otevírat trouba! Těsto by se zničilo.

Mezitím si připravíme krém tak, že koňak, vanilkový cukr a žloutek mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Potom přidáme máslo a vyšleháme do lehkého krému.

Upečená srdíčka rozkrojíme a naplníme krémem. Pomocí krému připevníme i krky, jejichž vršky jsme lehce namočili do rozpuštěné čokoládové polevy.

Zvrchu labutě ještě dozdobíme krémem a můžeme podávat. Je však lepší je na chvíli dát ještě do lednice.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Labutě z odpalovaného těsta

Zpět na recept