Kyselička

Tuto polévku vařívala slovenská babka.


5.01x
35 min

Ingredience

1 ksvejce
4 ksbrambory
1 lžícesádlo
1 lžícevoda
1 kelímekkyselá smetana
1 ksčervená cibule
0.5 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

cukr
sůl
ocet

podle potřeby

voda
hrubá mouka

na ozdobu

čerstvá řeřicha

Postup přípravy

Na sádle si opražíme na drobné kostičky pokrájenou červenou cibuli, přisypeme mletou papriku a mírně opražíme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené syrové brambory, trochu osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Když je vše skoro měkké, přilijeme do polévky kyselou smetanu. Z vejce, mouky, soli a trošky vody si rozmícháme nepříliš husté těstíčko a přes obrácené struhadlo s většími oky zavaříme do polévky kapání. Kyseličku podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem. Kyseličku rozdělíme do talířů a podle chuti na polévku nasypeme natrhanou řeřichu.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselička

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena