Kyselá fazolková polévka

Rychlá polévka, dietní recept.


4.85x
30 min
1×

Ingredience

200-300 gbrambory
1 lvoda
kopr
1 lkefír
2 ksmasox
bobkový list
celý černý pepř
1-2 sklenicesterilované fazolky

podle potřeby

olej
hladká mouka

Postup přípravy

Na tuku zpěníme hladkou mouku a vypražíme jíšku do zlatova.

Jíšku zalijeme asi hrnkem studené vody. Přidáme nakládané fazolky. Mohou být také čerstvé povařené nebo mražené. Přidáme trochu soli, 2 kostky masoxu, bobkový list, celý pepř. Vše dolijeme kefírem nebo kysaným mlékem a polévku vaříme. Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky a i s vodou je vlijeme do polévky. Kyselou fazolkovou polévku případně dochutíme koprem a krátce dovaříme.

Kyselou fazolkovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselá fazolková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.