Kynutý švestkový koláč

Osvědčená česká klasika.


3.5117x
90 min
7×

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek.

Na pracovní desku prosijeme mouku, kterou špetkou soli osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce rozšlehaná v mléce a společně s vykynutým kváskem zaděláme do těsta. Mělo by být takové pérovací, pružné. Necháme vykynout.

Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Těsto vytáhneme na vymaštěný plech, poklademe půlkami omytých švestek, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175°C přibližně na 45 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý švestkový koláč

Zpět na recept