Kynutý cop

Vychutnejte si chuť máku, povidel a tvarohu najednou.


4.04x
90 min
1×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutky, cukr, rozpuštěnou heru a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.

Po vykynutí si těsto rozdělíme na polovinu. Každou polovinu rozdělíme na tři stejné díly. Budeme tak mít dva copy. Ze třech dílů uděláme stejně velké válečky a uprostřed je jemně promáčkneme na náplň. Jeden díl naplníme povidly nebo marmeládou, druhý díl tvarohem, do kterého jsme přidali žloutek a trochu cukru, třetí díl makovou náplní.

Válečky opatrně spojíme, aby nám náplně nevytekly a upleteme cop. Kynutý cop přendáme na plech vymazaný trochou hery a potřeme rozpuštěnou herou. Pečeme při 150 °C dozlatova. Postup opakujeme i při druhé polovině těsta.

Hotový kynutý cop necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Lucie.V1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý cop

Zpět na recept