Mouku nasypeme do mísy, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny a vařečkou vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout.
Z tvarohu, cukrů a vejce umícháme náplň. Těsto rozdělíme na vál na stejně velké kousky. Náplň rozdělíme na kousky těsta a pomocí prstů zabalíme, aby nám náplň nevytekla. Necháme 15 minut kynout.
Z másla, cukru a mouky si připravíme drobenku. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a do středu udělame malou jamku, kterou naplníme kuličkami rybízu. Povrch koláčků posypeme drobenkou, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Recept je asi na 40 kousků kynutých koláčků.