Do mísy dáme hrubou mouku a špetičku soli. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme k mouce. Do 1/4 litrové hrnku rozdrobíme droždí, přidáme vajíčko, zalijeme teplou vodou a vidličkou důkladně promícháme - až se začne tvořit pěna. Tímto způsobem zadělávám každé kynuté knedlíky - dělala to tak již moje prababička a je to mnohem rychlejší, než čekat, až vzejde kvásek.
Vodu s droždím vlijeme k mouce s jablky a zaděláme těsto, jako na klasické houskové knedlíky. Vodu a mouku dáme podle potřeby. Těsto necháme vykynout. Pak vytvarujeme šišky, které vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Pak kynuté knedlíky s jablky nakrájíme na plátky, krájím je kráječem na knedlíky.
Kynuté knedlíky s jablky rozdělíme na talíře. Na talíři je posypeme cukrem se skořicí a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté knedlíky s jablky ihned podáváme.