Kynuté buchty podle Petra

Recept na výborné těsto pro přípravu koláčů, buchet, vánoček i mazanců.


3.04x
90 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, vmícháme sušené droždí, přidáme žloutky, mléko, cukr a rozpuštěné vychladlé máslo. Těsto pořádně prohněteme, popráší moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na půl hodiny vykynout na teplé místo. Potom těsto prohněteme a tvoříme buchty. Náplň použijeme podle chuti. Těsto můžeme použít i na posvícenecké koláče. Pokud chceme upéci mazanec nebo vánočku, přidáme do základního těsta mouku podle potřeby. Hotové buchty klademe na pekáč a každou omastíme sádlem nebo olejem. Buchty pečeme při 180 °C, až budou buchty zlatavé. Vychladlé kynuté buchty podle Petra pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor kama

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté buchty podle Petra

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena