Kynutá pizza

Recept na pizzu vždy podle vaší chuti.


4.628x
60 min
3×

Postup přípravy

Z mléka cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto. Plech vyložíme pečícím papírem.

Těsto na kynutou pizzu rozprostřeme na plech a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme placku na připraveném plechu. Kynutou pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.

Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, okurky, olivy, petrželku - podle vlastní chuti. Rajský protlak smícháme s oreganem.

Směsí protlaku a koření potřeme vykynutou pizzu. Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu. Necháme asi 10 minut vykynout. Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut.

Upečenou kynutou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor Miška P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá pizza

Zpět na recept