Z mléka cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto. Plech vyložíme pečícím papírem.
Těsto na kynutou pizzu rozprostřeme na plech a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme placku na připraveném plechu. Kynutou pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.
Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, okurky, olivy, petrželku - podle vlastní chuti. Rajský protlak smícháme s oreganem.
Směsí protlaku a koření potřeme vykynutou pizzu. Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu. Necháme asi 10 minut vykynout. Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut.
Upečenou kynutou pizzu ihned podáváme.