Kynutá buchta od mojí babičky, na kterou se hodí jakékoliv ovoce. Recept je snadný, zvládl jsem to já, zvládne to každý.
Hodnocení
4.6
/ 5 (100x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
13x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko200 ml
Droždí42 g
Cukr krupice40 g
Polohrubá mouka385 g
Hera50 g
Drobenka
Máslo60 g
Cukr moučka50 g
Vanilkový cukr20 g
Hrubá mouka90 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek.
Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.
Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.
Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.