Vaření.czReceptyKvěták zapékaný se sýrovou omáčkou

Květák zapékaný se sýrovou omáčkou

Opět pokrm pro vegetariány, kteří si s oblibou dopřejí i nejrůznější sýry.


4.110x
75 min

Postup přípravy

Menší květák nejdříve uvaříme v osolené vodě. Samozřejmě pečlivě omytý a rozebraný na drobné růžičky. Scedíme a necháme vychladnout. Množství rozdělíme na poloviny. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvu květáku. Zasypeme strouhaným eidamem a posypeme sušenou bazalkou. Opět dáme vrstvu květáku, tentokrát posypeme nastrouhanou nivou. Nakonec přelijeme omáčkou. Omáčku si připravíme tak, že smetanu vyšleháme společně s vejcem do pěny. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Troubu předehřejeme na 150 °C a zapékáme, až se nám povrch zdá zlatavý. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit. Zapékaný květák se smetanovou omáčkou podáváme jako samostatný hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák zapékaný se sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena