Květák po našem

Květákové řízečky podle jednoduchého receptu. My je rádi s bramborem a tatarkou.


5.011x
60 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
1 kskvěták
100 guzenina
1 lžícečerstvá petrželka
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek
2 lžícehustá zakysaná smetana

podle chuti

sůl
podravka

trojobal

vejce
strouhanka
mouka

podle potřeby

strouhanka
tuk na smažení
mleté mandle

Postup přípravy

Jen krátce povařený květák nahrubo postrouháme, přidáme žloutky se smetanou, jemně pokrájený salám, osolíme, přidáme sekanou zelenou petrželku, strouhaný muškátový oříšek a ušlehaný sníh z bílků. Dochutíme podravkou. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou s mletými mandlemi.

Z hmoty tvarujeme řízečky, obalíme v trojobalu a dorůžova na rozehřátém tuku osmažíme.

Květák po našem podáváme s bramborem a tatarkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák po našem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká