Květák po čínsku

Recept lehký oběd či večeři nejen pro vegetariány.


4.229x
30 min
3×

Ingredience

cukr
3-4 stroužkyčesnek
sůl
solamyl
2-3 kscibule
1 kskvěták
1-2 kschilli papričky
0.5 dlbílé víno
kari koření
sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Květák si rozdělíme na malé růžičky. Cibuli nakrájíme na čtvrt kolečka. Cibuli zlehka necháme osmahnout na oleji. Po chvilce přidáme květák, který taktéž krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme sůl. Místo soli můžeme použít podravku. Přidáme trochu pepře, prolisovaný nebo najemno nakrájený česnek a květák necháme asi tak 5 minut podusit. Pak přidáme pokrájené chilli papričky, pokud je nemáte, postačí chilli koření. Pálivosti papriček se nemusíme bát, lehce ji stáhneme, když přidáme trošku cukru. Květák po čínsku podlijeme asi 0,5 dl bílého vína. Mělo by to být saké, ale stačí obyčejné nebo rýžové, které prodávají v supermarketech. Přidáme sójovou omáčku a znova necháme dusit asi 10 minut. Když je květák měkký, zahustíme solamylem a můžeme podávat. Květák po čínsku můžeme podávat třeba s hranolky, americkými brambory nebo s vařeným bramborem.
user-icon

autor Cllarra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák po čínsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena