Měkký salám nakrájíme na jemno. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
Na másle smažíme kvasnice do krásné zlatohnědé barvy. Trvá to trochu déle, ale vyplatí se to, protože kvasnice začnou krásně vonět. Přilijeme mléko, přisypeme strouhanku a mícháme, až hmota zhoustne. Potom necháme vychladnout.
Ke kvasnicím vmícháme pochutiny, které máme rádi. Přidáme například plnotučnou hořčice, worchesterovou omáčku, sójovou omáčku, mletý pepř, sůl a pro zjemnění můžeme doplnit i majonézou. Pomazánku promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce, měkký salám a nakládané okurky. Kdo má rád, může přidat i cibuli. Nakonec kvasnicovou pomazánku důkladně promícháme a můžeme podávat.
Kvasnicovou pomazánku podle tchyně namažeme na chléb nebo pečivo podle chuti a ozdobíme nakrájenou zeleninou