Kvasnicová polévková zavářka

Nedělám pracně knedlíčky, ale rychlou zavářku.


5.05x
20 min

Postup přípravy

Na rozehřátý olej rozdrobíme droždí. Mícháme, dokud se kvasnice neroztečou a potom nezhoustnou.

Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačíme stěrkou přes síto s velkými otvory do vařící polévky. Zavářku vaříme asi 5 minut.

Kvasnice můžeme připravovat i na smažené cibulce. Místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek. Vývar volíme dle chuti, může být i jenom z bujonu.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kvasnicová polévková zavářka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká