Kvašený zelný salát

Recept na trochu jiný zelný salát.


4.04x
25 min

Postup přípravy

Zelí odkrojíme od košťálu a listy nakrájíme na větší čtverečky, asi 2 x 2 cm. Cibuli nakrájíme na větší kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky. Feferonky nakrájíme na proužky a česnek prolisujeme.

Vše dobře promícháme. Přidáme glutasol, sůl, dobře promícháme a směs napěchujeme do 3 - 4 litrové láhve.

V trošce vody rozděláme mouku a nalijeme ji do do připraveného litru vody a necháme přejít varem. Necháme ji vychladnout a nakonec ji nalijeme do láhve. Hrdlo přikryjeme víčkem nebo talířkem a uložíme ji někde u zdroje tepla. Kvašený zelný salát necháme asi 5 dní kvasit v teple. Potom láhev uložíme do chladna.

Kvašený zelný salát podáváme jako přílohu k masu či zelenině.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kvašený zelný salát

Zpět na recept