Kůzlečí ragú

I když kůzlečí maso není běžně dostupné, jistě tento recept najde své uplatnění


3.163x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
4 lžícemáslo
120 mlmléko
2 kscibule
5 kuličeknové koření
mletý bílý pepř
2 kuličkycelý pepř
1000 gkůzlečí maso
120 gkořenová zelenina
2 lžícehrášek sterilovaný
600 mlvývar z kůzlečích kostí

Postup přípravy

Kůzlečí maso důkladně opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm orestujeme. Oloupaný česnek prolisujeme. Směs kořenové zeleniny očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu hrubě nastrouháme. Maso, česnek a zeleninu opečeme, zalijeme as 1/4 litrem vody, osolíme a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme do mísy a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a mlékem. Nejméně 20 minut povaříme, potom osolíme, opepříme a propasírujeme přes jemné sítko. Mezi tím si nakrájíme zbylou kořenovou zeleninu, povaříme ji v osolené vodě a vložíme do omáčky spolu s masem a sterilovaným hráškem. Nejlepší přílohou k pokrmu je houskový knedlík.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kůzlečí ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena