Kuřecí závitky s vůní pomeranče

Recept na lehké a svěží jarní jídlo, které provoní vaši kuchyň bazalkou a pomeranči. Dietní rýže jako příloha je nejlepší volba!


3.0650x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Maso lehce naklepeme, osolíme a okořeníme bazalkou. Z pomerančů nastrouháme trochu kůry, šťávu z nich vymačkáme.

Na každou porci masa dáme plátek šunky, kousek strouhané pomerančové kůry, závitky stočíme a upevníme jehlou nebo párátky.

Kuřecí závitky opečeme ze všech stran na másle či oleji hezky dozlatova, podlijeme šťávou z pomerančů a dusíme 15 - 20 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme trochou hladké mouky, přidáme hořčici, chvíli prosmažíme, potom omáčku zředíme vodou a povaříme. Maso vložíme do omáčky zpět, znovu krátce prohřejeme a máme hotovo.

Kuřecí závitky s vůní pomeranče podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitky s vůní pomeranče

Zpět na recept