Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Maso lehce naklepeme, osolíme a okořeníme bazalkou. Z pomerančů nastrouháme trochu kůry, šťávu z nich vymačkáme.
Na každou porci masa dáme plátek šunky, kousek strouhané pomerančové kůry, závitky stočíme a upevníme jehlou nebo párátky.
Kuřecí závitky opečeme ze všech stran na másle či oleji hezky dozlatova, podlijeme šťávou z pomerančů a dusíme 15 - 20 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme trochou hladké mouky, přidáme hořčici, chvíli prosmažíme, potom omáčku zředíme vodou a povaříme. Maso vložíme do omáčky zpět, znovu krátce prohřejeme a máme hotovo.
Kuřecí závitky s vůní pomeranče podáváme nejlépe s rýží.