Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky

Kuřecí závitky plněné slaninou a sýrem s omáčkou z bílého vína.


4.712x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí maso opatrně naklepeme a prosolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Housku nakrájíme a zajijeme mlékem. Sýr nastrouháme nahrubo. Petrželku i česnek nasekáme. Šunku nakrájíme na nudličky.

Mleté maso (hovězí+vepřové) smícháme s houskou, slaninou, sýrem, petrželkou i česnekem. Promícháme a ochutíme pepřem i muškátovým oříškem a necháme 5 minut odležet.

Poté směs rozdělíme na plátky kuřecího masa a převážeme nití, případně spíchneme párátkem.

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli (i červenou) a závitky za všech stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme šunku a pod pokličkou dusíme 20 minut doměkka.

Hotové závitky rozdělíme na talíře. Omáčku zjemníme máslem a přelijeme závitky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky

Zpět na recept