Kuřecí závitky podle Petra

Plněné kuřecí řízky, kterým málokdo odolá.


3.914x
60 min

Ingredience

100 gžampióny
1 kshermelín
1 lžícesójová omáčka
2 lžíceostrý kečup
4 kskuřecí řízek
2 lžícesekaná pažitka nebo petrželka
100 gtlusté od šunky
100 gcikánská pečeně

podle chuti

sůl
chilli
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň do kapes. Žampióny očistíme, pokrájíme na kolečka a orestujeme na drobně pokrájeném tlustém od šunky. Po restování přidáme sekanou petrželku a nasekanou mladou cibuli, krátce prohřejeme a odstraníme z ohně.

Z masa vytvoříme kapsy, které osolíme, opepříme a naplníme náplní, na plátky pokrájeným sýrem a plátkem pečeně (část sýru a pečeně odložíme stranou). Kapsu z kuřecího spíchneme párátky a vložíme na zbytek drobně pokrájeného tlustého od šunky, které jsme předtím rozškvařili na hluboké pánvi. Krátce restujeme maso a trochu podlijeme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Maso vyjmeme a přeložíme na ohřátý talíř, ze zbytku po dušení si připravíme pikantní omáčku. Přidáme vodu podle potřeby, sójovou omáčku, zbytek sýra, kečup a zbytek pečeně pokrájené na kostičky. Popřípadě zbytek náplně. Za stálého míchání rozpustíme sýr, můžeme zahustit kečupem, přidáme chilli podle chuti a můžeme ještě dosolit a dopepřit.

Touto omáčkou přelijeme kuřecí závitky a podáváme s vařeným bramborem uvařeným s lístkem bazalky a kmínem.
user-icon

autor noxx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitky podle Petra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena