Vaření.czReceptyKuřecí závitek na žampionech

Kuřecí závitek na žampionech

Kuřecí maso ochucené řeckými bylinkami a žampiony je jemné a velice chutné.


4.38x
45 min

Ingredience

4 kskuřecí prsa
4 plátkyuzený sýr
4 plátkyuzená kýta
1 ksstaročeská klobása

omáčka

1 lžičkasolamyl
0.5 dlvoda
1 kelímekkysaná smetana
1 konzervakrájené žampiony

podle chuti

pepř
řecké bylinky

na potření

olivový olej

příloha

vařená rýže

Postup přípravy

Kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme a nožem nakrojíme tak, aby vznikl plát na plnění. Každou porci nejdříve posypeme směsí řeckých bylinek, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pak položíme plátek uzené kýty, plátek sýru a proužek (1/4) dobré klobásy. Maso dobře stočíme a vložíme do kastrolku nebo do misky. Porce mírně potřeme olivovým olejem a znovu zasypeme bylinkami. Necháme je uležet podle potřeby, ale čím déle, tím více získá maso chuť a vůni bylinek. Nahřejeme si pekáček s poklicí. Vložíme připravené porce masa - závitky a z jedné strany je opečeme. Pak otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 - 20 minut opékat, poté vsypeme k masu nakládané žampiony i s nálevem. Maso otočíme. Ve vodě rozmícháme lžičku solamylu a přilijeme k masu. Trochu promícháme, přisolíme a necháme povařit. Před dokončením vmícháme kysanou smetanu. Kuřecí závitky podáváme s rýží, maso podléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme zeleninou nebo sterilovanou kukuřicí.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí závitek na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena