Kuřecí závitek na žampionech

Kuřecí maso ochucené řeckými bylinkami a žampiony je jemné a velice chutné.


4.38x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme a nožem nakrojíme tak, aby vznikl plát na plnění.

Každou porci nejdříve posypeme směsí řeckých bylinek, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pak položíme plátek uzené kýty, plátek sýru a proužek (1/4) dobré klobásy. Maso dobře stočíme a vložíme do kastrolku nebo do misky. Porce mírně potřeme olivovým olejem a znovu zasypeme bylinkami. Necháme je uležet podle potřeby, ale čím déle, tím více získá maso chuť a vůni bylinek.

Nahřejeme si pekáček s poklicí. Vložíme připravené porce masa - závitky a z jedné strany je opečeme. Pak otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 - 20 minut opékat, poté vsypeme k masu nakládané žampiony i s nálevem. Maso otočíme.

Ve vodě rozmícháme lžičku solamylu a přilijeme k masu. Trochu promícháme, přisolíme a necháme povařit. Před dokončením vmícháme kysanou smetanu.

Kuřecí závitky podáváme s rýží, maso podléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme zeleninou nebo sterilovanou kukuřicí.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitek na žampionech

Zpět na recept