Kuřecí vývar se šnečky

Tato polévka je vynikající a neobyčejná. Hlavně děti ji milují.


3.172x
45 min
1×

Ingredience

sůl
50 gmáslo
170 gžampióny
1 ksmrkev
1 kspetržel
3 kuličkycelý pepř
0.5 kgkuřecí maso
1 ksčervená cibule
1 ksstonek řapíkatého celeru
1 kostkakuřecí bujón

příloha

špetkasůl
1 ksvejce
8 lžicmléko
špetkaprášek do pečiva
60 gpolohrubá mouka
1 lžícesekaná pažitka

Postup přípravy

Do asi 1,5 litru vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso, pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po vychladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme kostku bujónu a dobře rozmícháme. Kostky masa a zeleniny vrátíme zpět do vývaru. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpuštěném másle je orestujeme a přidáme do vývaru. Z vejce, mléka, mouky, prášku do pečiva, pažitky a soli si v misce rozmícháme těstíčko, ze kterého na pánvi s rozpáleným olejem upečeme dvě omelety. Necháme je zchladnout, velmi silně je zarolujeme a nakrájíme na 7 mm silné šnečky. Do hotové polévky přidáme šnečky, prohřejeme a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí vývar se šnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena