Kuřecí vývar se šnečky

Tato polévka je vynikající a neobyčejná. Hlavně děti ji milují.


3.172x
45 min
1×

Ingredience

sůl
50 gmáslo
170 gžampióny
1 ksmrkev
1 kspetržel
3 kuličkypepř celý
0.5 kgkuřecí maso
1 ksčervená cibule
1 ksstonek řapíkatého celeru
1 kostkakuřecí bujón

příloha

špetkasůl
1 ksvejce
8 lžicmléko
špetkaprášek do pečiva
60 gpolohrubá mouka
1 lžícesekaná pažitka

Postup přípravy

Do asi 1,5 litru vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso, pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po vychladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme kostku bujónu a dobře rozmícháme.

Kostky masa a zeleniny vrátíme zpět do vývaru. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpuštěném másle je orestujeme a přidáme do vývaru.

Z vejce, mléka, mouky, prášku do pečiva, pažitky a soli si v misce rozmícháme těstíčko, ze kterého na pánvi s rozpáleným olejem upečeme dvě omelety. Necháme je zchladnout, velmi silně je zarolujeme a nakrájíme na 7 mm silné šnečky.

Do hotové polévky přidáme šnečky, prohřejeme a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí vývar se šnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.