Kuřecí vývar s pikantními nočky

Polévka vhodná na sváteční stůl.


2.997x
75 min

Postup přípravy

Čtvrtku kuřete dáme do studené vody a asi 45 minut vaříme. Necháme vychladnout a odereme z kostí.

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.

Ve větším hrnci na másle orestujeme drobně pokrájenou zeleninu a zalijeme vývarem z kuřecího masa. Necháme vařit asi 12 minut a dochutíme vegetou a solí.

Polovinu kuřecího masa usekáme na jemno, zbylé vrátíme zpět do polévky.

Nasekané maso dáme do misky, přidáme žloutek, jemně posekané bylinky, sušená rajčata a mouku. Osolíme, promícháme na vláčné těstíčko a lžičkami tvarujeme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a zaváříme 5 minut. Pak je rychle zchladíme studenou vodou.

Nočky vložíme do vývaru, ve kterém je prohřejeme a polévku před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí vývar s pikantními nočky

Zpět na recept