Kuřecí touha po jaře

Výborná verze na kuře.


4.638x
60 min

Ingredience

1 kgbrambory
1 kskuře
2.5 dlkuřecí vývar
1 dlčerné pivo
1 kskyselé jablko
1 balíčekmražená jarní zelenina

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
vegeta

Postup přípravy

Pekáč vymastíme olejem a rozvrstvíme na něj směs oloupaných a na větší kostky nakrájených syrových brambor a mražené jarní zeleniny. Maso ze všech stran (i zevnitř) okořeníme solí nebo vegetou, do dutiny vložíme celé kyselejší jablko a kuře uložíme na zeleninu s bramborami. Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dáme na 30 - 40 minut péct do vyhřáté trouby. Potom pekáč odkryjeme, kuře přelijeme černým pivem a necháme v troubě, až se udělá zlatistá kůrčička. Podle potřeby přeléváme kuře výpekem. Rozdělené kuře podáváme s upečenou zeleninovo-bramborovou směsí. Ke kuřecí touze po jaře vlastně nic dalšího nepotřebujeme.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí touha po jaře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena