Kuřecí spodní stehýnka očistíme, omyjeme a osušíme.
Do pánve nalijeme asi 2 cm oleje. Hrnec, který je v průměru asi o 2 cm menší než pánev, naplníme vodou. Olej rozpálíme a vložíme do něho stehýnka, která opečeme z obou stran. Potom zmírníme oheň, maso zatížíme hrncem s vodou a velice zvolna propékáme doměkka. Občas stehýnka obrátíme a jejich měkkost kontrolujeme vpichem ke kosti. Nesmí vytékat krvavá šťáva.
Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli a pórek očistíme a usekáme na hrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a jemně usekáme. Česnek oloupejme a nakrájíme na plátky. Krajíce chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny smícháme v míse.
Hotová stehýnka vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme olej, zeleninu a orestujeme. Ochutíme kořením a nakonec vmícháme nakrájený chleba. Znovu vše promícháme a podáváme.
Na talíře rozdělíme porce zeleniny, na kterou klademe stehýnka a vše hustě posypeme pažitkou. Jako přílohu zvolíme chléb nebo těstoviny.