Kuřecí stehna v pomalém hrnci

Recept pro vaření v pomalém hrnci - nižší stupeň 5,5 h. Kuřecí stehna připravena společně se zeleninou.


5.03x
15 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a rozprostřeme na dno hrnce. Kuřecí stehna omyjeme a namarinujeme (potřeme směsí medu, hořčice a koření). Stehna položíme do středu hrnce a začneme obkládat zeleninou nakrájenou na plátky. Ke stěnám hrnce naskládáme brambory, které potřebují největší teplo. Zeleninu seshora mírně osolíme, můžeme trochu posypat i kořením. Mezi kuřecí prsa vložíme přepůlený stroužek česneku, kousek másla a větvičku rozmarýnu.

Vše podlijeme trochou vody a vaříme v pomalém hrnci na nižší stupeň 5,5 hodiny. 

Kuřecí stehna v pomalém hrnci podáváme jako hlavní chod, ke kterému již není nic dalšího potřeba.

Tip: Pokud chcete na kuřeti křupavou kůrčičku, zapečte po uvaření celou směs v troubě. (180 °C, 20-30 minut). Pokud nemáte rádi příliš měkkou cuketu, přidejte ji do hrnce později (nejméně na 1,5 hodiny). Pokud maso pustí příliš šťávy, můžete ji zmrazit a používat jako bujon, lze toho docílit i tak, že směs více podlijete.
user-icon

autor Mika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehna v pomalém hrnci

Zpět na recept