Kuřecí stehna Chakalaka

Rychlá pikantní pochoutka. Recept na dobrý oběd z kuřecího.


3.45x
90 min

Ingredience

1 kschilli paprička
2 lžíceolivový olej
4 kssušená rajčata
165 mlkokosové mléko
1 ksmalý pórek
1 lžíceolej z rajčat
6 kskuřecí horní stehno
2 lžičkysušená jarní cibulka
2 lžičkykoření Chakalaka

podle potřeby

sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, sundáme kůži, (kdo chce, tak nechá) a u kosti nařízneme. Maso dáme do misky, osolíme, přidáme olej z rajčat, koření Chakalaka (od Grešíka), olivový olej, nasekanou chilli papričku, sušenou jarní cibulku a nakrájená sušená rajčata. Vše promícháme a necháme 1 hodinu uležet. Rozehřejeme pánev a maso zprudka opečeme, přidáme nakrájený pórek, stáhneme plyn a restujeme asi 10 minut. Přilijeme kokosové mléko a omáčku necháme provařit. Kuřecí stehna Chakalaka podáváme s rýžovými těstovinami a na talíři zdobíme čerstvou bazalkou.
user-icon

autor Hanina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí stehna Chakalaka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena