Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Na každém plátku z jedné strany ostrým nožem nařízneme nepříliš hluboké zářezy. Jednu lžíci olivového oleje promícháme s mletým zázvorem a bílým pepřem. Tímto ochuceným olejem kuřecí prsa potřeme a necháme 15 minut odležet v chladu.
Sýr niva rozdělíme na 3 menší kousky. Hroznové víno omyjeme a kuličky oddělíme od stonků. Pokud nemáme drobné hroznové víno bez pecek, musíme kuličky rozkrojit a vypeckovat.
V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Potom přilijeme bílé víno, kuřecí vývar a za stálého míchání přidáme hrozny. Zvolna povaříme asi 5 - 10 minut, zjemníme máslem a odstavíme z tepla.
Kuřecí steaky zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje.Přendáme je do zapékací mísy, poklademe sýrem niva, plátkem slaniny a zakapeme sójovou omáčkou. Zapékáme v předtopené troubě asi 10 minut.
Kuřecí steaky přendáme na teplé talíře, obložíme teplým hroznovým vínem s omáčkou a podáváme s americkými bramborami.