Vaření.czReceptyKuřecí steaky s hroznovým vínem

Kuřecí steaky s hroznovým vínem

Zapékané kuřecí steaky se sýrem a slaninou podáváme s teplým hroznovým vínem a americkými bramborami.


4.634x
35 min
1×

Ingredience

1 lžícecukr
100 mlvývar
1 lžičkamáslo
60 gniva
3 plátkykuřecí prsa
3 plátkyanglická slanina
sójová omáčka
50 mlsuché bílé víno
500 gzelené hroznové víno bez pecek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
mletý zázvor

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Na každém plátku z jedné strany ostrým nožem nařízneme nepříliš hluboké zářezy. Jednu lžíci olivového oleje promícháme s mletým zázvorem a bílým pepřem. Tímto ochuceným olejem kuřecí prsa potřeme a necháme 15 minut odležet v chladu. Sýr niva rozdělíme na 3 menší kousky. Hroznové víno omyjeme a kuličky oddělíme od stonků. Pokud nemáme drobné hroznové víno bez pecek, musíme kuličky rozkrojit a vypeckovat. V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Potom přilijeme bílé víno, kuřecí vývar a za stálého míchání přidáme hrozny. Zvolna povaříme asi 5 - 10 minut, zjemníme máslem a odstavíme z tepla. Kuřecí steaky zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje.Přendáme je do zapékací mísy, poklademe sýrem niva, plátkem slaniny a zakapeme sójovou omáčkou. Zapékáme v předtopené troubě asi 10 minut. Kuřecí steaky přendáme na teplé talíře, obložíme teplým hroznovým vínem s omáčkou a podáváme s americkými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí steaky s hroznovým vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena