Kuřecí steak Flamengo

Kuřecí prso s orestovanou slaninou, sypané olivami a nivou. Hlavní chod i pro slavnostnější příležitost.


4.311x
30 min
5×

Ingredience

100 golivy
300 gniva
4 kskuřecí prsa
8 plátkůanglická slanina

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme péct na pánvičku s olivovým olejem. Mezitím, co se nám udělá maso, můžeme nastrouhat nivu a olivy nakrájet na tenké plátky. Jakmile je maso hotové, necháme jej na pánvičce, položíme na něj po 2 plátky libovější slaniny a pánvičku vložíme do trouby. Pozor, jen pokud má žáruvzdorné madlo, jinak maso dáme na pekáč. Kuřecí steak Flamengo pečeme na 180 °C tak dlouho, dokud se nám slanina pěkně nestáhne. Pak troubu vypneme, na maso nasypeme nivu s plátky oliv a necháme dodělat ve vypnuté troubě. Sýr se krásně rozteče a olivy celý pokrm krásně provoní. Kuřecí steak Flamengo podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky, ozdobit můžeme trojúhelníčkem nivy a celými olivami.
user-icon

autor neogenx

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí steak Flamengo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena