Kuřecí špuntíky

Tlusté a krátké závitky s anglickou slaninou ve smetanové omáčce.


4.732x
60 min
6×

Ingredience

sůl
100 gmáslo
2 lžícepetrželka
4 kscibule
0.3 mlsmetana
100 ganglická slanina
4 kskuřecí plátky

podle potřeby

vývar

podle chuti

vegeta

na potření

plnotučná hořčice

Postup přípravy

Z plátků masa, kuřecího nebo vepřové z kýty, nakrájíme dlouhé a úzké proužky. Ty naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme plátek anglické slaniny. Posypeme sekanou petrželkou a poklademe kolečky cibule. Potom proužky stočíme a svážeme je nití. Utvoříme krátké a tlusté závitky, něco jako špunty. Na másle osmahneme další jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme ze všech stran, trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Potom špuntíky vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme smetanu a trochu vody a omáčku povaříme. Podle chuti přidáme vegetu. Ze špuntíků sundáme nitě a dáme je zpět do omáčky prohřát. Kuřecí špuntíky podáváme s bramborem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí špuntíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena