Kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Pak maso nakrájíme na silnější proužky a dále na kostky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky - max. do velikosti kuřecích kousků. Oloupanou cibuli rozpůlíme a každou půlku rozčtvrtíme.
Na polovinu dřevěné špejle napichujeme střídavě kuřecí maso, anglickou slaninu a cibuli.
Připravené špízy "protočíme" ve směsi koření na grilování, které si nasypeme na hlubší talíř.
Nahřejeme si olej na pánvi nebo v kastrolu s poklicí. Pak vložíme okořeněné špízy a za občasného otočení opékáme. Jestliže se maso zcela zatáhne, přiložíme poklici a necháme dopékat doměkka.
Kuřecí špízy podáváme s vařeným bramborem, ale vhodné jsou také hranolky, krokety, bramboráčky. Samozřejmostí je čerstvá zelenina.
Zajímavé komentáře
špíz