Kuřecí špalíčky na křemenáčích

Křemenáč tepelnou úpravou černá. Chuť pokrmu to ale nezkazí, naopak, zvýrazní jeho vzhled.


4.213x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo na kousky.

Pekáček vymažeme máslem a na dno naskládáme cibuli, pak vrstvu nakrájených křemenáčků. Na houby a cibuli položíme kuřecí špalíčky, poprášíme červenou paprikou, posolíme a posypeme kořením. Zbytek másla po kouskách klademe na kuřecí špalíčky.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Během pečení maso obrátíme a polijeme vypečenou šťávou. Pečeme asi 45 minut, až je maso z kuřecích špalíčků měkké a kůžička křupavá.

Kuřecí špalíčky na křemenáčích jsou velmi chutné, maso je křehké. Podáváme s chlebem nebo rýží, doplníme čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí špalíčky na křemenáčích

Zpět na recept