Kuřecí šmitec

Pikantní masová směs, která se rozplyne na jazyku.


4.736x
45 min
11×

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a dáme do misky. V misce maso osolíme, opepříme, zasypeme mletou pálivou paprikou a utřeme 3 oloupané stroužky česneku.
Nakonec zakapeme olejem a čtyřmi lžícemi sójové omáčky (milovníci můžou dát více). Vše důkladně promícháme a dáme alespoň na hodinu uležet do lednice.

Mezitím si nakrájíme půlku červené a půlku žluté papriky. Klobásu si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme je na menším množství oleje.

Vyndáme maso z lednice a orestujeme ho zprudka na pánvi. K opečenému masu pak přidáme osmahnutou klobásku a papriky. Vše společně dusíme pod poklicí asi 10 minut. Směs zalijeme kečupem, podlijeme menším množstvím vody a dusíme ještě 10 - 15 minut. Nakonec můžeme ještě kuřecí šmitec podle chuti okořenit pepřem nebo chilli.

Kuřecí šmitec je opravdu výborný s rýží nebo s hranolky.
user-icon

autor aivi.b


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí šmitec

Zpět na recept