Kuřecí šmitec

Pikantní masová směs, která se rozplyne na jazyku.


4.736x
45 min
11×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
300 mlkečup
1 ksklobása
500 gkuřecí prsa
1 ksčervená paprika
4 lžícesójová omáčka
1 ksžlutá paprika

podle potřeby

2 lžíceolej
voda

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a dáme do misky. V misce maso osolíme, opepříme, zasypeme mletou pálivou paprikou a utřeme 3 oloupané stroužky česneku. Nakonec zakapeme olejem a čtyřmi lžícemi sójové omáčky (milovníci můžou dát více). Vše důkladně promícháme a dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Mezitím si nakrájíme půlku červené a půlku žluté papriky. Klobásu si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme je na menším množství oleje. Vyndáme maso z lednice a orestujeme ho zprudka na pánvi. K opečenému masu pak přidáme osmahnutou klobásku a papriky. Vše společně dusíme pod poklicí asi 10 minut. Směs zalijeme kečupem, podlijeme menším množstvím vody a dusíme ještě 10 - 15 minut. Nakonec můžeme ještě kuřecí šmitec podle chuti okořenit pepřem nebo chilli. Kuřecí šmitec je opravdu výborný s rýží nebo s hranolky.
user-icon

autor aivi.b


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí šmitec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena