Kuřecí směs se žampiony

Kuřecí směs se žampiony na způsob čínské kuchyně.


3.5146x
45 min
5×

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Papriku zbavíme jádřinců a společně s pórkem ji nakrájíme na tenké proužky. Mrkev, žampiony a česnek nakrájíme na slabé plátky.

Kuřecí maso propláchneme studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Nakrájené kousky masa promícháme se škrobovou moučkou.

V pánvi si rozpálíme olej a přidáme nakrájenou zeleninu se žampiony, ihned mírně osolíme (zelenina tak dříve změkne). Smažíme krátce, zelenina musí zůstat polosyrová a křupavá.

V jiné hlubší pánvi si na rozehřátém oleji zprudka osmahneme nakrájené kousky kuřecího masa, okořeníme, zalijeme sojovou omáčkou a přidáme osmahnutou zeleninu. Můžeme dochutit pepřem, více osolit a celou kuřecí směs se žampiony promícháme.

Kuřecí směs se žampiony podáváme s rýží, ale výtečně chutná i s těstovinami.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs se žampiony

Zpět na recept