Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, nakrájíme na kousky a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Sýr niva nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželovou nať očistíme a jemně usekáme.
Na oleji opečeme kuřecí maso ze všech stran doměkka. Potom vmícháme červenou cibuli, nakrájenou papriku, prolisovaný česnek a vše podlijeme vínem. Jakmile se tekutina odpaří, přidáme nastrouhaný sýr niva, zalijeme smetanou a ochutíme čerstvě mletým pepřem a zázvorem. Jakmile směs mírně zhoustne, vsypeme usekanou petrželku, krátce povaříme a odstavíme z tepla.
Kuřecí směs s čerstvou červenou paprikou a smetanovo-sýrovou omáčkou podáváme s rýží.