Vaření.czReceptyKuřecí směs na ledovém salátu

Kuřecí směs na ledovém salátu

Salát z kuřecích prsou, jarní cibulky, salátové okurky a ochuceného dresinku podáváme jako předkrm a lehkou večeři. Vhodnou přílohou jsou bagetky.


4.25x
60 min

Ingredience

500 gkuřecí prsa
1 lžičkačerstvý zázvor
1 ksledový salát
1 kssalátová okurka
3-4 ksjarní cibulka s natí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

dresink

150 gmajonéza
150 mlzakysaná smetana
1 lžičkasvětlá sojová omáčka
1 lžičkapálivá chilli omáčka SRIRACHA

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným zázvorem. Ochucené kuřecí maso za stálého míchání opečeme na malém množství oleje dorůžova. Rozdrobené opečené kousky masa odložíme stranou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme dresink a ostatní zeleninu. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou, chilli a sójovou omáčkou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky. Orestované a vychladlé kousky kuřecích prsou vložíme do mísy, promícháme s dresinkem, jarní cibulkou a nakrájenou okurkou. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu. Ledový salát očistíme a rozebereme na jednotlivé listy (lodičky), které plníme odleženou kuřecí směsí. Kuřecí směs na ledovém salátu podáváme s čerstvým pečivem jako předkrm a lehký hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs na ledovém salátu

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena