Kuřecí směs Kukeš

Kukeš je směs kuřete, kešu oříšků a zeleniny. Je to rychlý recept na domácí variantu číny.


5.011x
30 min
2×

Postup přípravy

Očištěná a omytá kuřecí prsa nakrájíme na plátky nebo na nudličky, vložíme do misky, přidáme dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce solamylu, vejce, promícháme a necháme odpočívat při pokojové teplotě.

Mezitím si postupně očistíme všechnu zeleninu. Kedlubnu a žampiony nakrájíme na plátky, pórek na půlkolečka a papriku na úhledné kostičky.

Na vysoký plamen dáme rozpálit pánev Wok na co možná nejvyšší teplotu, vložíme maso a zprudka rychle restujeme. Když je maso hotové vyjmeme jej z pánve. Potom do pánve vkládáme zeleninu v následujícím pořadí: kedlubnu (chvilku restujeme), papriku (opět restujeme), následně přidáme žampiony, pórek, chilli papričku, osolíme a ještě chvilku restujeme, dokud pórek a žampiony nepovolí.

Když je zelenina hotová, přidáme ji do misky k masu. Do pánve nalijeme 1,5 dl vody a 1 lžíci sójové omáčky rozmíchané s asi půl lžičkou škrobu. Provaříme, aby vznikl sos. Do hotové omáčky vložíme zeleninu s masem a přidáme kešu oříšky. Promícháme, krátce prohřejeme a podáváme.

Kuřecí směs Kukeš ihned podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs Kukeš

Zpět na recept