Kuřecí roláda po staročesku

Slavnostně upravená kuřecí roláda, která chutná výborně i studená


3.2126x
60 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme pokrájené uzené maso, hrášek a kousek másla. Dobře promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.

Kuře vykostíme a vzniklý plát masa lehce naklepeme. Nádivku rozetřeme po celém plátu, zavineme a dobře zavážeme provázkem. Roládu posyteme Staročeským kořením, posolíme a dáme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Zbylou roládu můžeme po úplném vychladnutí nakrájet na tenké plátky a použít na studenou mísu.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí roláda po staročesku

Zpět na recept