Vaření.czReceptyKuřecí roláda po staročesku

Kuřecí roláda po staročesku

Slavnostně upravená kuřecí roláda, která chutná výborně i studená


3.2126x
60 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme pokrájené uzené maso, hrášek a kousek másla. Dobře promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Kuře vykostíme a vzniklý plát masa lehce naklepeme. Nádivku rozetřeme po celém plátu, zavineme a dobře zavážeme provázkem. Roládu posyteme Staročeským kořením, posolíme a dáme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme trochou vývaru a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Zbylou roládu můžeme po úplném vychladnutí nakrájet na tenké plátky a použít na studenou mísu.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí roláda po staročesku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena