Kuřecí řízek v česnekovém dresinku

Křehké a šťavnaté - tak chutnají kuřecí řízky, jejichž příprava je velmi jednoduchá a doba přípravy velmi krátká.


4.610x
30 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí maso dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky či kousky tak, abychom si připravili porce na řízky.

Kysanou smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a osolíme.

Maso postupně vkládáme do misky nebo kastrolku a potíráme ho připraveným dresinkem. Zbylý dresink přidáme k masu a opatrně promícháme tak, aby byl každý kousek masa potřen. Maso necháme přikryté pokličkou uležet do druhého dne.

Před smažením připravené kousky masa obalíme ve strouhance.

Rozehřejeme si olej na pánvi a na rozehřátý olej klademe připravené kuřecí řízky. Smažíme z obou stran dozlatova.

Kuřecí řízky v česnekovém dresinku podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme čerstvou zeleninou podle chuti. Řízky chutnají i studené.

Recepty na řízky pěkně pohromadě

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek v česnekovém dresinku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká