Kuřecí ražniči

Recept na pečené kuřecí ražniči s anglickou slaninou a cibulí.


4.541x
90 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.

Připravíme si marinádu z oleje, grilovacího koření, koření na pečené kuře a sójové omáčky. Do této marinády dáme nakrájené kuřecí maso a necháme v ledničce alespoň půl hodiny.

Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Plátky anglické slaniny rozkrojíme na menší části (můžeme použít i slaninu vcelku, tu nakrájíme na kostky).

Do zapékací mísy nebo pekáčku nalijeme olej. Na špejle střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Takto připravené špízy narovnáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Špízy během pečení podléváme vodou, aby nebylo maso vysušené.

Kuřecí ražniči podáváme s chlebem, vhodnou přílohou jsou také hranolky nebo brambory.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí ražniči

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká