Vaření.czReceptyKuřecí rarášci s bramborovou kaší a mrkvový salátek
2 fotografie
Kuřecí rarášci s bramborovou kaší a mrkvový salátek
Jednoduchý recept na rychlý oběd nebo večeři z kuřecího masa.
Hodnocení
4.5
/ 5 (56x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Salát
Cukr1 lžička
Mrkev2 ks
Citronová šťáva
Voda1 dl
Na obalení
Sůl1/2 lžičky
Vejce1 ks
Mléko10 a 1/2 dl
Hladká mouka 15 dkg
Koření na steak1 lžička
Pálivá mletá paprika1/2 lžičky
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Příloha
Máslo1 lžička
Brambory8 ks
Podle potřeby
Olej na smažení
Ostatní
Kuřecí maso40 dkg
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, které mírně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Připravíme si pikantní těstíčko z mléka, hladké mouky, jednoho vejce rozšlehaného s půl lžičkou mleté pálivé papriky, půl lžičky soli a přidáme podle chuti koření na steaky.
Kuřecí kousky vkládáme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji.
Mezitím si připravíme klasickou bramborovou kaši a uděláme mrkvový salát. Dvě střední mrkve nastrouháme najemno, přidáme 1 dl vody, ochutíme citronovou šťávou a cukrem.
Kuřecí rarášky s bramborovou kaší a mrkvový salátem podáváme jako chutný hlavní chod.