Kuřecí ragú v rýžovém věnci

Výtečné jídlo, které se hodí k servírování při zvláštních příležitostech.


3.161x
35 min

Postup přípravy

Rýži dobře propláchneme a osvědčeným způsobem uvaříme. Mezitím opláchneme, osušíme kuřecí maso a nakrájíme z něj nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm asi 5 minut důkladně restujeme za stálého míchání.

Přisypeme očištěné, na proužky nakrájené papriky a prohřejeme. Vše prolijeme šlehačkou a vaříme přibližně dalších 5 minut. Tymián opláchneme, osušíme, kousíček necháme na ozdobu, zbytek najemno nasekáme a vmícháme do omáčky. Podle chuti dosolíme.

Petrželku nadrobno nasekáme a zlehka vmícháme do uvařené rýže. Troškou oleje vymažeme kulatou formu, naplníme ji horkou rýží, upěchujeme a vyklopíme na nahřátý velký talíř.

Hotové kuřecí ragú navršíme do středu rýžového věnce a ozdobíme odloženým tymiánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí ragú v rýžovém věnci

Zpět na recept