Kuřecí ragú s hruškou

Recept na kuřecí ragú s tymiánem a zeleninou zapečené v hruškách. Netradiční pokrm vhodný pro sváteční příležitosti.


4.715x
45 min

Ingredience

1-2 lžičkysolamyl
100 mlsmetana
1 hrstpažitka
2-3 snítkytymián
1 ksrajče
1 ksmrkev
100 mlbílé víno
1 ksčervená paprika
2 kskuřecí stehenní řízek
2 ksvětší hruška

podle potřeby

olej
3 lžícemáslo
strouhaný sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smetanu promícháme se solamylem. Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 - 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu. Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso. Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl. Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme. Potom vmícháme, papriku, rajče a mrkev. Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem. Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200 °C Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou jasmínovou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí ragú s hruškou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena