Kuřecí ptáček

Recept připomíná tradičního španělského ptáčka, tentokrát ale z kuřecího masa.


4.213x
120 min

Postup přípravy

Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Anglickou slaninu nakrájíme na delší špalíčky. Kyselý okurek rozkrojíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemno. Citron rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme půlku vařeného vejce, okurek, špalíček anglické slaniny a proužek papriky. Maso zatočíme do závitku a podle potřeby obtočíme nití. Hotové závitky osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánev dáme olej, přidáme cibuli a pár minut restujeme. Do pánve vložíme kuřecí ptáčky a maso necháme zatáhnout. Poté přidáme med a citronovou šťávu, promícháme a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení maso poléváme výpekem. Hotové kuřecí ptáčky podáváme s dušenou rýží.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena