Kuřecí prsty

Obalované špalíčky kuřecích prsních řízků chutnají dětem i dospělým. Doplníme-li je novými bramborami a salátem, vznikne vynikající lehký oběd.


2.9114x
35 min

Ingredience

sůl
2 ksvejce
180 gstrouhanka
pažitka
citron
1 lžičkakoriandr
4 kskuřecí prsa
3 lžícehladká mouka
olej na smažení
2 lžičkymletá sladká paprika
mletý černý pepř

omáčka

sůl
3 lžícepažitka
160 gzakysaná smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
120 gsmetanový sýr

Postup přípravy

Pažitku nastříháme a citron nakrájíme na měsíčky. Kuřecí řízky dáme na prkénko mezi 2 vrstvy potravinářské fólie a rozklepeme na tloušťku zhruba půl centimetru. Fólii odstraníme, maso nakrájíme šikmo na proužky široké asi 2,5 cm a obalíme v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na smažení na teplotu 180 - 190 °C (při této teplotě zhnědne kostička veky za půl minuty). Strouhanku smícháme s koriandrem, mletou paprikou, solí a pepřem. Několik proužků masa ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme v ochucené strouhance, vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran dozlatova. Postupně takto zpracujeme všechny proužky masa. Odkládáme je na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Mezitím připravíme dip (omáčku k namáčení) Smetanový sýr, zakysanou smetanu a pažitku promícháme, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou. Kuřecí prsty upravíme na talíře, doplníme klínky citronu a podáváme s mističkou dipu ozdobeného snítkami pažitky. Zdroj: Rychle a snadno , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí prsty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena