Kuřecí prsty

Obalované špalíčky kuřecích prsních řízků chutnají dětem i dospělým. Doplníme-li je novými bramborami a salátem, vznikne vynikající lehký oběd.


2.9114x
35 min

Postup přípravy

Pažitku nastříháme a citron nakrájíme na měsíčky.

Kuřecí řízky dáme na prkénko mezi 2 vrstvy potravinářské fólie a rozklepeme na tloušťku zhruba půl centimetru. Fólii odstraníme, maso nakrájíme šikmo na proužky široké asi 2,5 cm a obalíme v mouce.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej na smažení na teplotu 180 - 190 °C (při této teplotě zhnědne kostička veky za půl minuty). Strouhanku smícháme s koriandrem, mletou paprikou, solí a pepřem. Několik proužků masa ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme v ochucené strouhance, vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran dozlatova. Postupně takto zpracujeme všechny proužky masa. Odkládáme je na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odsál nadbytečný tuk.

Mezitím připravíme dip (omáčku k namáčení) Smetanový sýr, zakysanou smetanu a pažitku promícháme, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou. Kuřecí prsty upravíme na talíře, doplníme klínky citronu a podáváme s mističkou dipu ozdobeného snítkami pažitky.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsty

Zpět na recept