Vraťme se nachvíli do dětských let a ochutnejme znovu chuť šťovíku.
sůl | |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
4 lžíce | sladká smetana |
600-800 g | kuřecí prsíčka |
2 hrstě | čerstvé listy šťovíku |
Kuřecí maso trochu naklepeme, opepříme a osolíme. Fritujeme asi 8-10 minut v oleji rozehřátém na 170°C. Ofritované kuřecí maso odložíme na teplé místo.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oprané a nahrubo nakrájené listy šťovíku a dusíme. Ochutíme pepřem, osolíme a zalijeme smetanou s trochou rozkvedlané hladké mouky. Omáčku krátce povaříme.
Podáváme s vařenými brambory.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..