Vraťme se nachvíli do dětských let a ochutnejme znovu chuť šťovíku.
sůl | |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
4 lžíce | sladká smetana |
600-800 g | kuřecí prsíčka |
2 hrstě | čerstvé listy šťovíku |
Kuřecí maso trochu naklepeme, opepříme a osolíme. Fritujeme asi 8-10 minut v oleji rozehřátém na 170°C. Ofritované kuřecí maso odložíme na teplé místo.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oprané a nahrubo nakrájené listy šťovíku a dusíme. Ochutíme pepřem, osolíme a zalijeme smetanou s trochou rozkvedlané hladké mouky. Omáčku krátce povaříme.
Podáváme s vařenými brambory.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena