Kuřecí prsa v sherry

Recept na kuřecí maso dušené ve vývaru ochuceném sherry. Jídlo voní tymiánem a olivami.


3.0524x
30 min

Ingredience

200 mlvývar
0.5 svazkutymián
125 mlsherry
500 gkuřecí prsa
10 ksčerné olivy
15 ksplněné zelené olivy

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a maso opečeme na olivovém oleji dozlatova. Udržujeme ho v teple.

Olej slijeme z pánve a výpek zředíme sherry a vývarem. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou. Přidáme prolisovaný česnek a tymián. Maso vrátíme do pánve s necháme ho asi 10 minut dusit. Plněné olivy nakrájíme na plátky a přidáme i s černými olivami k masu, prohřejeme a máme hotovo.

Kuřecí prsa v sherry nejlépe chutnají s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa v sherry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.