3 stroužky | česnek | |
olej | ||
sůl | ||
2 ks | paprika | |
1 ks | cibule | |
kečup | ||
bazalka | ||
500 g | kuřecí prsa | |
mletý černý pepř | ||
1 balíček | těstoviny (vrtulky, kolínka) |
Do hrnce dáme vařit vodu a to podle množství připravovaných těstovin. Vroucí vodu osolíme, přidáme trochu oleje a bobkový list a těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Parmazán nastrouháme.
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme dohněda. Cibuli, česnek a papriky očistíme. Cibuli a papriky nakrájíme a nudličky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánvi (můžeme i pánvi po mase) rozehřejeme podle potřeby trochu oleje a cibuli s paprikou na něm restujeme. Přidáme česnek a bazalku. Když je zelenina měkká, přidáme do ní kuřecí maso a trochu kečupu. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny scedíme a zchladíme. Těstoviny servírujeme na talíře a přeléváme je omáčkou s kuřecím masem. Pokrm sypeme sýrem a zdobíme salátem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena